četrtek, 18. julij 2013

POLETNA MAJČKA

Uau, od zadnje objave je minil že cel mesec! Saj bom bolj redno pisala.. ampak če se je pa toliko zgodilo! Končala sem prvi letnik gimnazije in začele so se težko pričakovane počitnice. Ker pa je res prelepo in precej prevroče za fimo, kar ni in ni bilo novih izdelkov za objavo. Nekaj časa sem preživela ob Kolpi, ker pa sem bila prelena nimam niti ene slikice, tako da si morate pogledati utrinke iz našega dopusta tukajle.
Zdaj pa sem spet doma in ustvarjam, pa čeprav ne iz fimo mase. Tako danes šivam. No, bolj predelujem in režem :) Tale majčka se je začela precej eksperimentalno, saj me nanjo veže nekaj lepih in nekaj ne tako zelo lepih spominov, zato je nisem več hotela nositi v njeni prvotni obliki, nisem pa jo hotela zavreči. Bila sem že tik pred tem, da jo podarim, pa sem se spomnila da jo lahko predelam. In tako je po tem tutorialu začela nastajati nova majčka, ko pa sem že začela, sem seveda dobila še nekaj idej in tako dodala še nekaj svojih sprememb.

majica2majica4majica1majica3
Odrezala sem rokave in ovratnik in dodala nekaj rdečih šivov.

Poleg majčke pa je danes nastalo še pecivo iz narezanih domačih hrušk in crumbla:
sladica1

 

 

 

 

pečeno, še v pekačusladica2

 

 

 

 

 

 

in še obrnjeno na krožnik

Recept:
- narežeš hruške, razporediš po pekaču tako, da pokrijejo dno
- crumble narediš iz 250g masla, 250g sladkorja in 500g moke (in ti ga, če imaš tako majhen pekač kot jaz, na koncu nekaj ostane)
- crumble enakomerno razporediš po hruškah, tako da so popolnoma prekrite
- pečeš 15-20min (oz. dokler ni po vrhu malo zapečeno) pri 180°C

3 komentarji:

  1. Super majčko si si naredila. Majhna predelava in zažari kot nova. Pecivo pa izgleda slastno. Hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala :D Ja za te majčke res ne rabiš dosti in so kot nove. Ni problema za recept :) Jutri bom porabila še ostanek crumbla, tako da bo jutri ali pojutrišnjem nov recept :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Se opravičujem, ker nisem objavila še drugega recepta. Slike nimam nobene in večine količin tudi ne, saj sem sladico delala po občutku. Naslednjič, ko bom naredila kaj podobnega, ali sploh kaj, pa zagotovo poslikam in objavim :)

    OdgovoriIzbriši